Willa Kukkola hieronta

Klassinen ja urheiluhieronta

Molemmat hieronnat ovat lihaksia rentouttavaa hierontaa. Urheiluhieronnan titteli tulee perehtymisestä urheilijan lihashuoltoon sekä hierontatekniikkaan Urheiluhieronnan tekniikassa on venyttävää ja muokkaavaa hierontaa ja lihaksia lähestytään monesta eri suunnasta. Urheiluhieronta on räätälöity nimenomaan harjoittelun kannalta sopivaksi, riippuen siitä onko harjoittelukausi vaiko ylimenokausi.

Urheiluhieronnassa käytetään passiivisia venytyksiä ja mobilisointia, kartoitetaan lihastasapainoa ja tehdään tutkimuksia. Klassinen hieronta puolestaan pyrkii rentouttamaan jännittyneitä lihaksia.

Molemmat hieronnat vilkastuttavat aineenvaihduntaa sekä kuona- aineiden poistumista kehosta. Käytän lähes aina molempia tekniikoita hieroessani asiakasta.

Lisätietoja hierontahoidoista

60 minuutin hieronnassa ehditään käsitellä jalat, pakara sekä tarvittaessa jalkojen ulko- ja sisäsyrjät, tai vaihtoehtoisesti pakara ja niska-hartia-
alue, kädet ja pää tai urheiluhieronta. 

75 minuutin hieronta sopii sinulle, joka haluat käyttää sen ongelma-alueen käsittelyyn: niska-hartia tai jalat-pakara. Tämä on perusteellinen ja suosituin hieronta!

90 minuutin hieronnassa ehditään tekemään kokohieronta (ilman vatsan hierontaa) ja lihakset käydään läpi huolellisesti. Tämän hieronnan voi myös tehdä ongelma-alueelle, esimerkiksi ns. takaketju: jalkojen takaosat ja pakaran alue tai alaselkä-niska-hartia ja kädet.

Sinä ja lihashuolto – olet tärkeä ja yksilöllinen

Hierontatilamme on hajuton eikä siellä soi myöskään radio tai pauhaa tv. Hieronta-aikasi on pyhitetty sinulle ja lihaksillesi. Tarvittavaa keskustelua käydään sovitusti, mutta jos toivot, että hieroja ei keskustele – sano se reilusti.

Et ole minulle hierottava hierojan työn takia, olet yksilöllinen ja ainutlaatuinen samoin kuin lihaksesikin ovat. Pyrin kaikella taidoillani tekemään työni ammatillisesti ja saavuttamaan sinulle parhaan mahdollisen lihaksia rentouttavan ja aineenvaihduntaa vilkastuttavan hieronnan. Hierontaan kuuluu myös ohjaus ja neuvonta.

Sinun tehtäväsi on, että pidät lihashuollostasi huolta ja käyt säännöllisesti hierojalla ja mieluummin jo ennen kuin tunnet lihasjumeja kehossasi. Säännöllinen lihashuolto ehkäisee rasitusvammoilta.

Palvelen sinua ilolla ja ammattitaidolla

Nykysuosituksen mukaan hieronnat kannattaa tehdä sarjana, että niistä olisi paras mahdollinen hyöty! Toisaalta voit vaihdella eri hoitoja vuorotellen, esimerkiksi hierontaa ja opiskelijatyönä tehtävää kalevalalaista jäsenkorjausta vuorotellen. Ne pitävät mukavasti aineenvaihdunnan kunnossa.

Alkukartoitus ennen hierontaa: arvokasta tietoa hierojalle

Kerro hierojalle palvelun aluksi toiveesi ja mahdolliset kipupisteet, niin sovitaan yhdessä hierontatekniikasta. Hieronta ei saa tuottaa kipua tai lisätä hierottaessa lihasjännitystä. Jännittynyt lihas tulee entistä kipeämmäksi! Hierojan kanssa voit aina keskustella hieronnan voimakkuudesta, käsiteltävästä alueesta, hierontatyylistä ja -otteista.

Hieronnan aikana saat tietoa lihaksien lämmittelyvaiheessa, miltä lihaksesi tuntuvat. Hieronta tehdään yksilöllisesti sen mukaisesti, mitä lihaksesi tarvitsevat.

Erikoistekniikat hieronnassa ilman erillistä lisämaksua

Erikoistekniikoissa, kuten triggerpiste-avauksissa (jos ne ovat aktiivisina) -ovat pisteet yleensä kivuliaita. Triggerpisteiden avaaminen on tärkeää, koska se yleensä helpottaa lihasjännitteitä. Triggerpiste-hoidon aikana kipupisteissä keskitytään hengittämiseen ja hieroja on asiakkaan kanssa vuorovaikutuksessa tilanteesta. Joskus hieronnassa voidaan käyttää myös akupunktioneuloja vilkastuttamaan aineenvaihduntaa sekä rentouttamaan lihasta.

Fascia- eli kalvohieronta on tämän päivän trendi. Käytän jonkin verran fasciarautoja, mutta manuaalisesti teen alaraajojen kalvohieronnan jaloille ja lantiokoriin.

Katso hinnasto