Willa Kukkola koulutus

Koulutus ja konsultaatio

Willa Kukkolan kautta voit varata työyhteisöllesi tai omalle porukallesi erilaisia koulutuksia. Alla esimerkkejä turvallisuuskoulutuksista ja unettomuuskoulutuksista työyhteisöille.

Turvallisuuskoulutukset: ennakointia, tietoa ja opetusta

Turvallisuuskoulutuksia on ennenkin tarjottu hoito- ja pelastuspuolen henkilöstölle. Maailman muuttuessa näitä koulutuksia on ollut tarjolla yhä enemmän ja yhä laajemmalle asiakaskunnalle. Willa Kukkolan yrittäjä Ulla Haapsalo on kouluttanut hoitajia työssään ja kokemus on vahvistanut, että turvallisuuskoulutuksista olisi hyötyä useammalle. Usein tietomme on  liian suppea  omasta arkiturvallisuudesta ja  uhkaavista tilanteista.  Turvallisuuskoulutus on ennakointia yllättäviin tilanteisiin ja  saat ymmärrettävällä tavalla tietoa näissä koulutuksissa.

Turvallisuuskoulutukset  tarjoavat tietoa ja opastusta yllättävissä ja haastavissa tilanteissa. Kyseessä ei ole itsepuolustuskoulutus, vaan se on enemmänkin informaatiota antavaa ja soveltuu tältä osin niin nuorille, aikuisille kuin erilaisiin työpaikkoihin.

Uhkaavassa tilanteessa aika on se mikä ratkaisee, miten ehdit tai pystyt toimimaan. Jos sinulla ei ole käsitystä tavasta, miten tällaisissa asioissa toimitaan, tämä koulutus antaa sinulle siihen hyvän lähtökohdan ja turvallisuuden tunteesi vahvistuu.

Äiti-tytär -turvallisuuskoulutus sekä Turvallisesti työpaikalla -koulutus ovat ennaltaehkäisevää koulutusta. Haastava asiakas hoitotyössä -koulutus on suunnattu hoitotyöhön ja sisällöltään hieman laajempi.

Äiti-tytär -turvallisuuskoulutus on tarkoitettu äideille ja tyttärille (alaikäraja 13 v.). Siinä opetellaan uhkaavan tilanteen hallintaa, irtaantumista ja poistumista tilanteesta. Koulutus sisältää sanallisen informaatio-osion sekä perusotteita irtaantumiseen. Kesto 3h. Voit koota itse vähintään 8 osallistujan ryhmän. Pyydä tarjous!

Turvallisesti työpaikalla -koulutus on tarkoitettu erityisesti uhkaaviin tilanteisiin, jotka tulevat ”kuin salama kirkkaalta taivaalta” ilman ennakointia. Näihin tilanteisiin on aiemmin koulutettu pelastus- ja hoitoalan ammattilaisia, mutta viime vuosina myös koulujen ja erilaisten virastojen henkilökuntaa sekä yksityisiä ihmisiä. Koulutus sisältää kirjallisen osion ja sovitusti irtaantumisotteita. Kesto 3 h. Pyydä tarjousta työpaikallesi!

Haastava asiakas hoitotyössä -koulutus sisältää  mm.  ennakoinnin, potilaan/asiakkaan lähestymisen, kuljettamisen sekä kiinnipitämisen sekä poistumisen tilanteesta turvallisesti. Kesto vähintään 3h. Pyydä tarjousta työpaikallesi!

Koulutuksen osallistujien ei tarvitse miettiä, pystyvätkö he osallistumaan tähän tai tarvitsevatko he itsepuolustustaitoja tai kestääkö terveys.   Koulutus opettaa ja ohjaa  arkiturvallisuuteen ilman voimankäyttöä. Sinun turvallisuutesi on tärkeintä!

Parempi uni – parempi hyvinvointi -luento

Unettomuus on yleinen  vaiva, sillä joka kolmas aikuinen kärsii siitä vuoden aikana ja joka kymmenes kärsii yhtäjaksoisesta unettomuudesta vähintään kuukauden ajan. Unihäiriöiden ja unettomuuden on todettu lisäävän sairauspoissaoloja.

Willa Kukkola Oy:n yrittäjä Ulla Haapsalo tarjoaa työyhteisöille räätälöityä luentoa unettomuuden huollosta. Parempi uni – parempi hyvinvointi -luento perustuu tieteelliseen tutkimukseen ja on Käypä hoito -suosituksen mukainen menetelmä. Menetelmä on selkeä  ja ymmärrettävä, mutta vaatii yleensä asiantuntijan apua siihen, miten yksilö saa itselleen sopivan tavan huoltaa unta siinä tilanteessa kun uni häiriintyy. Usein lyhytaikainen unihäiriö menee ohi ja tämä on ns. normaali tila, mutta se, milloin on oltava huolissaan vaihtelee, koska yksilöinä olemme erilaisia.

Parempi uni – parempi hyvinvointi  -luento
(pituus n. 90 min.)

  • Uni, unihäiriö ja unettomuus – käsitteiden avausta
  • Milloin lääkärin mielipide on tärkeä?
  • Unen huolto: mitä se tarkoittaa? Käydään läpi unen huollon elementit
  • Uni on yksilöllistä: virkistävä uni – vähäinen uni. Miten ne tunnistetaan? 
  • Käyttäytymisterapeuttiset ja kognitiiviset menetelmät – unta parantavat keinot
  • Rentoutus ja muut apukeinot unen hoitoon

Olen työskennellyt akuuttipsykiatriassa lähes 30 vuotta ja tunnistan hyvin pitkäaikaisen unettomuuden oireet ja sen vaikutukset terveydentilaan. Unettomuuden hoitoon olen perehtynyt kouluttautumalla ja opiskelemalla menetelmää. Lisäksi olen hoitanut useita satoja unettomuudesta kärsiviä asiakkaita. En tee diagnoosia eikä puutu lääkitykseen, mutta voin antaa  tietoa siitä, milloin unen oireet ovat sellaisia, että olisi hyvä käydä lääkärin vastaanotolla.

Asiantuntijaluennot

Kauttamme voi myös saada 1 – 3 tuntia kestäviä asiantuntijaluentoja, joiden aiheina on mm. masennus, arjessa
jaksaminen, päihdeongelmat ja ikääntymisen haasteet. Kysy lisää!

Tervetuloa koulutuksiin!

Tiedustelut ja tarjouspyynnöt