TRE®-harjoitus palauttaa yhteyden kehoosi

On mukava huomata, että kehoyhteydestä on alettu puhumaan enemmän ja enemmän. Onhan näin ettei kehoa voi eriyttää pois hyvinvoinnin tasapainotilasta. Oletko ajatellut, että keho aistii eri tunteita usein mieltä tarkemmin? Se mitä kehossa tapahtuu koetaan mielessä erilaisena tunteina, esim. ahdistus, jännitys, tai että tunnistat olevasi stressaantunut. Voimme vakuutella itsellemme, että jaksan vielä, kun teen tämän ja tämän, ja tuon ja vielä ehkä tuonkin, mutta onko tässä jatkuvassa prässäämisessä innostusta ja nautintoa! Kun tilanne jatkuu pitkään, voivat kehon viestit tulla voimakkaammin esille esim. päänsärkyinä, niskajumeina tai uupumuksen tunteina sekä unettomuutena. Tutkimusten mukaan pitkittyneenä oireena stressi voi ilmaantua kehollisina oireina ja jopa sairastuttaa.

Tiedämme kehon, mutta usein olemme unohtaneet kehoyhteytemme, joka on yhteys ihmisyytemme ja omaan inhimillisyyteemme. Mitä paremmin tunnemme oman kehoyhteydemme, sitä paremmin voimme elää ihmisten ja ympäröivän maailman kanssa. Haluaisimme olla tasapainossa suurimman osan elämästämme, mutta se ei ole niin yksinkertaista tässä jatkuvan kiireen ja tehokkuuden maailmassa. Osaammeko ja uskallammeko painaa STOP- nappulaa voidaksemme paremmin itsemme kanssa? Se ei ole helppoa, mutta jos oikeasti välität itsestäsi, teet itsellesi palveluksen: pysähdy ja kuuntele miten voit!

Hyvinvoinnin eteen kannattaa kokeilla itselle sopivia juttuja, ylittää rajoja. Miten olisi TRE-harjoitus, joka käynnistää lihasten vapinana tai tärinänä, joka vapauttaa kehon kuormaa rentouttamalla, aktivoimalla ja mobilisoimalla stressin jännittämiä lihaksia. Tätä voidaan kutsua luonnolliseksi keholliseksi palautumismekanismiksi. TRE auttaa selviämään stressin, jännityksien tai traumojen aiheuttamista kokemuksista. Se on lyhykäisyydessään kehon ja mielen yhteistyötä parempaan hyvinvointiin. Ja mikä ihaninta, keho ja mieli eivät jätä meitä pulaan silloinkaan, kun voimme pahoin. Keho ja mieli pitävät meistä huolta ja hengissä, ja siihen evoluutiomme on meidät varustanut elämämme loppuun asti.

TRE-harjoitus auttaa sinua tulkitsemaan pikku hiljaa kehon viestejä, kuten vireystilojen vaihtelua, tunteita ja ajatuksia. TRE-stressinpurkuliikkeet opetetaan yksilö- tai ryhmäohjauksissa huomioiden sinun omat yksilölliset tarpeesi, saat tukea ja ohjausta ohjaajan valvonnassa. Koulutuksen jälkeen voit ottaa TRE-harjoitukset käyttöösi itsehoitomenetelmäksi, ja lisäksi saat hyvän materiaalipaketin mukaasi.

Haluaisitko tutustua TRE-stressinpurkuun yksin tai pienryhmässä?

Ajanvaraukseen pääset täältä.

Hinnasto

Kiinnostaisiko TRE®️-ohjaus yrityksille, yhteisöille, urheilijoille, lapsille ja nuorille? Kysy lisää!

Kuinka valmistautua TRE-ohjaustunnille? Pukeudu rennosti. Ota halutessasi mukaan vesipullo ja oma viltti, tyyny ja joogamatto.

TRE ei sovellu sinulle, mikäli olet vakavasti sairas tai toipumassa leikkauksesta, sairastat epilepsiaa, vaikeaa psykoosisairautta, voimakasta ahdistuneisuutta tai masennusta. Raskauden aikana on hyvä pitää taukoa harjoittelusta. Tarvittaessa varmista TRE-harjoittelun sopivuus hoitavalta lääkäriltäsi. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *